Παραλίες

Αν ο ένας κίονας του Λεωνιδίου είναι ο Πάρνωνας, ο άλλος είναι ο Αργολικός Κόλπος. Περίτεχνα ακρογιάλια και φιλόξενοι μυχοί δημιουργούν ένα θαυμαστό ανάγλυφο. Μικρά ταβερνάκια και μαγαζάκια καθώς και πολύχρωμα βότσαλα που συνομιλούν με ολοκάθαρα νερά, δημιουργούν πραγματικά ένα ζωγραφικό πίνακα. Στο πέρασμα του χρόνου, η περιοχή συνεχώς αναβαθμίζεται τουριστικά χωρίς όμως να κάνει συμβιβασμούς στο εύκολο κέρδος και να υποφέρει τα δεινά που κάποιες φορές φέρνει ο τουρισμός. Αντιθέτως, αυτός ο τόπος διατηρεί περήφανα τον αυτούσιο και αναλλοίωτο χαρακτήρα του.

Η γοητεία αυτή των Κυνουριατικών παραλιών είναι και ο λόγος που τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, δέχονται χιλιάδες ξένους ταξιδιώτες και ντόπιους παραθεριστές οι οποίοι τις προτιμούν για τον ήλιο, τα θαλάσσια σπορ, τα διάφορα είδη ψαρέματος, τη φιλοξενία, την καθαρότητα της θάλασσας, τη γραφικότητά τους, το παραδοσιακό της εμφάνισής τους, την ποιότητα σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής των κατοίκων, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τέλος για την πρόθυμη και άψογη παροχή υπηρεσιών και εξυπηρέτηση!

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε πως οι παραλίες μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα το ιδιαίτερο και από τις πλέον φημισμένες της χώρας, τουναντίον υπερτερούν:

Χάρτης Κυνουριατικών Παραλιών