Ιστορική Αναδρομή Κτηρίου

Το 1966 ο Γεώργιος Κουρτέσης, κουρέας στο επάγγελμα, με πολύ κόπο, εργασία και αρκετές θυσίες κατάφερε να αγοράσει αυτό το κομμάτι γης κάνοντας ένα όνειρό του πραγματικότητα : να αποκτήσει ένα οικόπεδο δίπλα στο κύμα της θάλασσας του τόπου του!

Το 1971 έχτισε το εν λόγω διώροφο κτήριο και από το 1972 εφόσον αποκτήθηκε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του Ε.Ο.Τ ξεκίνησε η λειτουργία των πρώτων Ενοικιαζόμενων Δωματίων, τέσσερα δίκλινα στον αριθμό, επί σειρά ετών (έως το 2006), στην παραθαλάσσια περιοχή της Πλάκας.

Το Χειμώνα του 2013, ξεκίνησε η γενική ανακαίνιση της οικοδομής η οποία και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα – Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς¨ (ΕΣΠΑ 2007 – 2013). Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το Φθινόπωρο του 2015. Τώρα, τη θέση των τεσσάρων δίκλινων Ενοικιαζόμενων Δωματίων στον Α΄ όροφο παίρνουν δύο Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Διαμερίσματα κατηγορίας τριών κλειδιών, έκαστο με τρεις κύριους χώρους, ενώ στο ισόγειο του κτηρίου δημιουργήθηκε χώρος υποδοχής και καθιστικού.